Menu

De eerste nieuwsbrief van 2019

Laatste nieuwtjes van de MCR19! lees meer »

Abonneer je op de Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Meppel City Run? lees meer »

Alles wat je moet weten voor een geslaagde Meppel City Run 2017!

Nog een paar dagen en dan sta je aan de start van de Meppel City Run. We hebben enkele praktische zaken voor je op een rijtje gezet.

INFORMATIEBORDEN IN CENTRUM HELPEN JE OP WEG
Ben je even kwijt hoe het zat? Dan vind je op grote borden informatie over parcours, parkeren, kledinginname en -uitgifte en de afterparty. De borden hangen zichtbaar op centrale plekken in de binnenstad.

OPHALEN STARTNUMMERS 
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2017 kan je je startnummer alvast ophalen. Dat kan bij Toyota van der Linde aan de Blankenstein 290 in Meppel. Op vrijdag 8 september kan je komen tussen 17.00 uur en 21.00 uur. Op zaterdag 9 september staan we voor je klaar tussen 12.00 uur en 16.00 uur. 
Lukt het niet om op deze twee dagen je startnummer op te halen? Ook op 17 september kan je je startnummer ophalen. Wij zijn dan te vinden in de Keyserstroom (ingang aan de kruisstraat, 200 meter van de start). Vanaf 10.30 uur tot 13.00 zijn we daar te vinden voor de uitgifte van de startnummers. 
Kinderen kunnen hun startnummer met naam ophalen op 17 september vanaf 10.30 uur bij SNS Bank Meppel, Prinsengracht. Natuurlijk kunnen ze dan ook hun sponsorformulier voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle inleveren. Het sponsorbedrag wordt vanaf 15.30 uur op het Prinsenplein bekend gemaakt en uitgereikt aan het Ronald McDonald Huis.
 

KLEDINGINNAME EN TOILETTEN
Op de dag zelf kun je je kleding afgeven bij de kledingwagens naast de Keyserstroom (winkelcentrum naast de voormalig V&D). Het inleveren van kleding kan tot 5 minuten voor de start. Dus voor de 8 mijl kun je je kleding tot en met 13.40 uur inleveren. En voor de 4 mijl tot en met 14.10 uur. Hierna wordt de kleding naar de finish gebracht (na finish rechtdoor lopen op ca. 100 meter). Op de kaart met het parcours is aangegeven waar je de kledinguitgifte kunt vinden. Voor het inleveren van kleding gebruik je het label dat aan je startnummer zit, zonder dit label kunnen wij je kleding niet innemen. 
Overgebleven kleding uit de kledingwagens en kleding die wordt achtergelaten in de startvakken schenken we aan een goed doel. Bij de start en finish zijn ook toiletgelegenheden.

STARTVAKKEN  
Op je startnummer staat in welk startvak je wordt verwacht. De kleur op je startnummer komt overeen met de kleur van je startvak. Dat wijst zich straks vanzelf! Wil je in een ander startvak starten, dan kun je alleen terecht in een startvak wat verder naar achteren ligt. De startvakken sluiten 5 minuten voor de start. Na het sluiten van het laatste startvak is het niet meer mogelijk om van start te gaan. Vrijwilligers bij de ingang van het startvak controleren of de juiste deelnemers in het juiste startvak komen. Volg hun instructie op. Door het gebruik van de chip is het voor je tijdsregistratie niet van belang of je voor of achterin het startvak vertrekt. 
Openings- en sluitingstijden startvakken:
Startvakken 8 mijl open om 13.10 uur en sluiten om 13.40 uur
Startvakken 4 mijl open om 13.50 uur en sluiten om 14.10 uur
 

BRUTO EN NETTO TIJDEN 
De tijdregistratie van de 4 en 8 mijl vindt plaats met behulp van een chip van Racetimer die opgenomen is in het startnummer. Racetimer vermeldt in de uitslag de bruto en netto tijden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot (hiermee begint de wedstrijd) en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is. Voorwaarde voor een juiste registratie is het goed dragen van het startnummer.

PRIJSUITREIKING 
De prijsuitreiking voor individuele lopers vindt plaats op volgorde van binnenkomst. De prijsuitreiking van de businessteams vindt plaats door optelling van 3 snelste netto tijden. De prijsuitreikingen zijn vanaf 15.30 uur op het Prinsenplein. De uitslagenpresentatie (eeuwige roem en glorie) is op basis van netto tijden.Een half uur na het binnenkomen van de laatste lopers per afstand kun je je uitslag terugvinden op www.meppelcityrun.nl/nl/deelnemers/uitslagen/
 

WATERPUNTEN EN SPORTDRANKJE 
Er wordt goed voor je gezorgd: aan het einde van het Wilhelminapark (na 3 kilometer) en in de Ambonstraat (na 5 kilometer) staan vrijwilligers en inwoners klaar om je van water te voorzien. Als je de 8 mijl loopt, kom je hier zelfs twee keer langs. Na de finish loop je door richting Prinsenplein en krijg je van Sportvoedingwebshop.com een bidon gevuld met sportdrank. 

EHBO 
De vrijwilligers van EHBO vereniging Havelte staan belangeloos voor je klaar op verschillende plekken langs het parcours. Ook zijn ze op de bezemwagen aanwezig. Daarnaast zijn er 3 AED’s aanwezig.

VERVOER EN PARKEREN 
Met het openbaar vervoer? Vanaf het station ben je binnen 10 minuten bij het evenemententerrein (in buurt van finish) of bij het Kerkplein/Grote Oever (bij de start). Met de auto? Volg de borden bedrijventerrein Blankenstein. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf hier loop je binnen 700 meter naar de start/finish. 

SOCIAL MEDIA 
We willen dat de Meppel City Run voor alle deelnemers een feest is. Mocht je vragen hebben aan de organisatie dan zijn we op zondag 17 september via social media goed bereikbaar via Facebook en Twitter. Gebruik in je bericht #MCR17 en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden. We vinden het ook leuk als je jouw belevenissen op zondag 17 september deelt via social media. Gebruik ook dan #MCR17.

PROGRAMMA OP HOOFDLIJNEN 

12.20 uur: warming-up G-run Kerkplein
12.30 uur: G-run Kerkplein
12.40 uur: Warming-up 1 km Kerkplein
12.50 uur: Kids 1 km, Kerkplein
13.00 uur: Warming-up 2 km, Kerkplein
13.10 uur: Kids 2 km, Kerkplein
13.20 uur STARTVAKKEN 8 MIJL GAAN OPEN Grote Oever 
13.45 uur START 8 ENGELSE MIJL WEDSTRIJDVAK aansluitend businessteams en de overige startvakken. Grote Oever 
13.50 uur STARTVAKKEN 4 MIJL GAAN OPEN Grote Oever
14.15 uur START 4 ENGELSE MIJL WEDSTRIJDVAK aansluitend businessteams en de overige startvakken. Grote Oever 
15.30 uur PRIJSUITREIKING en overhandiging cheque met sponsorbedrag van deelnemers en Kidsrun voor Ronald McDonald Huis Zwolle, Prinsenplein
16.00 uur AFTERPARTY
(mede mogelijk gemaakt door Herberg 't Plein), Prinsenplein 

auteur: Carola Steenbergen
« Terug naar het nieuwsoverzicht